Пожари бушуват край селата Изворище,  Миролюбово и Брястовец, община Бургас.

...
Пожари бушуват край селата Изворище,  Миролюбово и Брястовец, община Бургас.
Коментари Харесай

`Продължават да бушуват пожари между три села в Бургаска област

Пожари бушуват край селата Изворище,  Миролюбово и Брястовец, община Бургас. Огънят бушува от няколко часа, само че не може да бъде локализиран заради мощния вятър. Пожарът стартира от село Изворище този следобяд. Няма информация за потърпевши хора. Щетите са материални – изгорели са няколко необитаеми постройки.

Целият състав на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в Бургас е включен в битката за потушаване на пожарите.

Затворен е пътят Миролюбово – Изворище – Каблешково – Слънчев бряг. Пътят Миролюбово – Изворище също остава затворен.

На място има 10 противопожарни коли, горски чиновници и доброволци, които се пробват да локализират огъня, само че заради мощния вятър това се случва по-бавно. Изпратени са и водоноски. Изгоряла е и остаряла сграда, като няма данни за други наранени здания.

Отсечката сред с. Изворище и бургаският кв. Банево  е затворена за придвижване поради продължаващия пожар в региона. Той се е увеличен към този момент към местността Сухото дере, заради мощните пориви напразно.

 

„ В региона на Изворище са два пожара – единият е сред Изворище и  Миролюбово. На място работят 4 пожарни автомобила, няколко хиляди декара е площта. Вторият породи в село Брястовец и се движи в посока Изворище. Опасен е, има заплаха за село Изворище “, съобщи Николай Николаев, шеф РД „ Пожарна сигурност “, Бургас и добави:

„ Пожарът е на няколко хиляди декара към този момент. Да, несъмнено, мощният вятър не ни оказва помощ. Напротив вреди, тъй като прави пожарът върхов в гората, също по този начин доста бързо се популяризира и е мъчно гасенето. Трябва доста пъти да вършим организация на отначало да гасим пожара, защото извънредно бързо се популяризирам и има заплаха в това число за пожарните екипи ”.

Кметът на Бургас Димитър Николов също дойде в село Изворище.

„ В момента се намирам на края на селото, при входа на гората. Вятърът е доста мощен и насочва пламъците към селото “, сподели той.

Предстои да се обясни повода на възникването на пожара. Според информация на Българска национална телевизия огънят е тръгнал от село Изворище поради скъсана жица от електропровода и е изгорил до основи къща.

 

 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР